Jesteśmy masarnią rodzinną, która bazuje na wielowiekowej tradycji wędzenia i przetwarzania mięsa. Wiedza i doświadczenie naszych masarzy pozwala zachować tradycyjny smak wszystkich produkowanych wyrobów. Początkowo wytwarzaliśmy wyroby mięsne na potrzeby nasze, rodziny, przyjaciół, znajomych i sąsiadów. Obecnie specjalizujemy się w produkcji wyrobów wędzonych w sposób tradycyjny, w wędzarniach opalanych drewnem bukowym. Dzięki zastosowaniu tradycyjnego sposobu produkcji nasze wędliny charakteryzują się niską wydajnością, a co za tym idzie – wysoką jakością. Kilogram gotowej wędliny uzyskujemy z około 1,2 kg mięsa wieprzowego. Do wyprodukowania naszych wędlin używamy polskiej wieprzowiny, pochodzącej od regionalnych dostawców. Stosujemy jedynie nasze autorskie receptury smakowe składające się z podstawowych przypraw, jakie znajdą Państwo w każdym domu. Używamy świeżych przypraw, własnoręcznie mielimy pieprz, ponieważ zależy nam na uzyskaniu najlepszego smaku i aromatu produktów. Takiego rodzaju mieszanki wykorzystujemy przy produkcji wszystkich naszych wyrobów wędzonych: kiełbas, szynek, schabów, polędwic jak również podrobów: pasztetów, salcesonów, kaszanek. Nasza technologia produkcji, w połączeniu z tradycyjnym wędzeniem, pozwala zachować świeżość wędlin do 14 dni od daty produkcji.